مطالب مورد پذیرش در فصلنامه را میتوان به چنددسته تقسیم نمود.
- مقالات علمی حاصل از پژوهش
این دست از مقالات میتواند حاصل یک طرح پژوهشی در حوزه مطالعات میان رشته ای علوم انسانی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه باشد که به بررسی و تحلیل و پژوهش در یک یا چند رشته علوم انسانی در حوزه قفقاز و ... اقدام نموده باشد.
- مقالات نظری
این نوع از مقالات میتواند حاصل مطالعات اسنادی، تحلیل و یا کشف روشها و ابتکاراتی باشد که یک پژوهشگردر فرآیند انجام مطالعات مربوط به حوزه علوم انسانی قفقاز و ... به آنها رسیده است و به اشتراکگذاری آن با سایر پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه میتواند بر دانش آنها در این حوزه بیفزاید و یا در موارد مشابه به آنها کمک نماید. در این نوع مقالات محدودیت تعداد صفحه وجود نداشته و تنها رعایت نکات صوری(فونت و سایز و...) کفایت خواهد نمود.
- ترجمه
با توجه به آنکه یکی از هدفهای اصلی فصلنامه ترویج مفاهیم مرتبط با حوزه علوم انسانی قفقاز و ... و آشنایی با آخرین روشها و ملاحظات نظری این حوزه است، نشریه آمادگی دارد تا ترجمههای صورت گرفته از مقالات مرتبط با حوزه مربوط را نیز در فصلنامه به چاپ برساند. مترجمان گرامی علاوه بر ارسال ترجمه، اصل مقاله را نیز باید برای فصلنامه ارسال نمایند.
شرایط ارسال مقاله:
- مقاله می تواند به یکی از زبانهای فارسی، انگلیسی، ترکی استانبولی و یا ترکی آذری بوده و قبلا در نشریه دیگری پذیرش یا چاپ نشده باشد.
- مقالاتی که بیش از یک نویسنده دارد، نویسنده مسئول مشخص و ترتیب همکاری نویسندگان تعیین شود.
- مسئولیت صحت مندرجات مقاله به عهده نویسنده یا نویسندگان به طور عموم و نویسنده مسئول بهطور خاص است.
- دبیرخانه نشریه در ویرایش مقالات آزاد است.
نحوه ارائه مقاله:
- مقاله علمی ـ تخصصی شامل عنوان، چکیده مقاله، واژگان کلیدی، مقدمه، ادبیات نظری، روش پژوهش، تجزیه و تحلیل، نتیجهگیری، منابع و چکیده انگلیسی است. ( مقالاتی که به زبانهای فارسی، ترکی استانبولی و ترکی آذری نوشته می شوند باشند باید دارای چکیده انگلیسی باشند )
- چکیده مقاله شرح مختصر و جامعی از محتوای مقاله و نکات ترجیحی مقاله بر مقالات پیشین با موضوع مشابه باشد . تعداد کلمات چکیده بین 250ـ150 کلمه و واژگان کلیدی (5 واژه) از کلی به جزئی مرتب شوند.
- مقدمه مقاله بیانگر مسئله پژوهش، اهمیت و ضرورت و هدف های پژوهش است.
- ادبیات نظری میتواند شامل پیشینه پژوهش، بسط مفاهیم مرتبط و بیان نظریههای مرتبط و به کار رفته در مقاله باشد.
- روش پژوهش بیانگر چگونگی و فرایند انجام پژوهش است. رویکرد پژوهش، روشهای گردآوری اطلاعات، جامعه آماری و روش های نمونه گیری و...
- دادهها و نتیجه های به دست آمده به گونه ای منطقی و مفید ارائه شود و به این منظور می توان از دیگر راه های ارائه مانند جدول، نمودار و تصویر به صورت سیاه و سفید و در ابعاد مناسب نشریه استفاده نمود.
- فهرست منابع به ترتیب الفبایی نام افراد تنظیم شود.
- فایل های مقاله با دو فرمت Word و PDF تهیه ارسال شود.
- فونت مطالب مقالات فارسی B Nazanin و سایز آن 13 ، مقالات انگلیسی و ترکی Calibri و سایز 13 باشد.
نحوه تنظیم فایل های ارسالی مقاله:
- مقالات ارسالی بین 6000 تا 8000 واژه باشد.
- در ترکیبات، فعلها یا کلمات چندجزئی فاصله بین حروف با نیمفاصله باشد.
- قبل از علائم نگارشی مانند نقطه، ویرگول و... از فاصله استفاده نشود. پس از علائم مذکور یک فاصله مورد نیاز است.
- در متن مقالات تنها معادل انگلیسی اصطلاحات در پاورقی درج شود و نکات توضیحی دیگر در پینوشت انتهای مقاله آورده شود.
- منحنیها، شکلها و جدول ها همراه با عناوین آن در وسط صفحه قرار گرفته و به ترتیب شمارهگذاری شود.
- عنوان منحنی ها، شکل ها و جدول ها در بالای آن و مآخذ آن ها در پایین آن ها ذکر شود.
- ارجاعات متن مقاله داخل کمان و به این شیوه تهیه شود: (زرینکوب، 1377: 35). شیوه ارجاع به منابعی که بیش از دو نفر نویسنده دارند نیز به این صورت خواهد بود: (اسمیت و همکاران، 22:1974). البته در نخستین ارجاع نامخانوادگی همکاران بیان گردد.
- در فهرست منابع پایان مقاله به شیوه زیر عمل شود:
مقاله: نام خانوادگی، نام (سال انتشار). نام مقاله. نام مترجم. نام نشریه، دوره یا سال، شماره، صفحه شروع و پایان مقاله در نشریه.
کتاب: نام خانوادگی، نام (سال انتشار). عنوان کتاب. نام مترجم. شماره مجلد. محل انتشار: نام ناشر، نوبت چاپ.
ارجاع اینترنتی: نام خانوادگی، نام (ماه و سال برداشت از اینترنت). عنوان سند. نام پایگاه اینترنتی. تاریخ سند. نشانی اینترنتی.